Παστίτσιο

Συστατικά:

1 1/2 κιλό Μοσχαρίσιος κιμάς
2.2 lt γάλα
150 γρ βούτυρο
Αλεύρι
1 και 1/2 κουτί ζυμαρικά επιλογής σας
Αλατι
Πιπέρι
3 μικρά ξυλάκια κανέλα ή 1 μεγάλο
3 γαρύφαλλα
Κύμινο (αποξηραμένη σκόνη)
Ρίγανη (φρέσκια ή ξερή)
Βασιλικός (μερικά φρέσκα φύλλα ψιλοκομμένα)
Σκόρδο ψιλοκομμένο (μερικές σκελίδες)
Θυμάρι (φρέσκο ​​ή ξερό)
Μέντα (μερικά φρέσκα φύλλα ψιλοκομμένα)
Ελαιόλαδο
2 μέτρια λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
3 Αυγά
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζανα
1/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί πεκορινο
1/3 φλιτζάνι τυρί μυζηθρα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα κιμά:
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν σε δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τις ντομάτες και το σκόρδο και μαγειρέψτε λίγο, προσθέστε το κρέας και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να ψηθεί
πλήρως. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλλο, κύμινο, βασιλικό, δυόσμο, ρίγανη,
θυμάρι, προσθέτουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί τελείως και να εξατμιστεί το νερό. Αλατίζουμε κατά βούληση.

Για τη σάλτσα Μπεσαμελ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το αλεύρι μια κουτάλα και
ανακατεύουμε ενδιάμεσα μέχρι να γίνει ένα πηχτό χυλό. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Το υγρό θα αρχίσει να πήζει, θα συνεχίσει να τρέμει μέχρι να γίνει κρέμα. Κατεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο σε ένα μπολ
και αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε τυριά στην Bachamel στη μεγάλη κατσαρόλα και λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση και αναλατεψτε
το.
Για τα ζυμαρικά:
Σε μια μεγάλη σάλτσα Κατσαρόλα βράζουμε με νερό προσθέτουμε αρκετή ποσότητα αλατιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν al-dente. Στραγγίζετε και κρυώνετε τα ζυμαρικά περνώντας τα μέσα από νερό
από τον νεροχύτη για να μην συνεχίσετε να μαγειρεύετε. Προσθέστε το σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης και προσθέστε το μικρο μπολ με τη σάλτσα
Bachamel και 3 αυγά και ανακατέψτε μαζί.

Συναρμολόγηση του παστίτσιου:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε το ταψί μας και προσθέτουμε μια στρώση ζυμαρικά, μια στρώση κιμά και άλλη μια
στρώση ζυμαρικά. Σπρώξτε το προς τα κάτω για να απλώσει και στερεώστε τα ζυμαρικά για να μην δείτε να βγαίνουν ζυμαρικά.
Προσθέστε το Bachamel από τη μεγάλη κατσαρόλα και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να το απλώσετε, φροντίστε να το σπρώξετε στις γωνίες
και τις άκρες με τη σπάτουλα σας. Προσθέστε στο φούρνο και ψήστε μέχρι ο Bachamel να αποκτήσει μια απαλή χρυσαφένια κρούστα.
Αυτή η συνταγή κάνει μια ημί απαλή σάλτσα Bachamel που κρατά το σχήμα της όταν κόβεται αλλά εξακολουθεί να είναι κρεμώδης.
Αφήστε να κρυώσει λίγα λεπτά πριν κόψετε. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τα ζυμαρικά και να τα ανασηκώσετε
προσεκτικά με μια σπάτουλα. Προσθέστε από πάνω λίγη τριμμένη παρμιγιάν ή μητζήθρα για να σερβίρετε.
Αυτή η συνταγή βγαζει 12 κομματια.

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Marina Spiliopoulos

Προηγούμενο άρθροΣνιτσελ Κοτόπουλο με σπανάκι
Επόμενο άρθροΑπλό κεΐκ σοκολάτα με υλικά που πάντα θα βρείτε στο σπίτι……