Φασολάκια λαδερά!!!

Υλικά:

1 κιλό φασολάκια
1 μεγάλο καρότο κομμένο σε ροδέλες
1 φλιτζ.ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ή περασμένες από μπλέντερ
1 κ.γ.πελτέ
1/3 φλιτζ.μαιντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
1 φλιτζ.νερό(βραστό)

Εκτέλεση:

1) Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά ,μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου με κλειστό καπάκι, ανακατεύοντας ενδιάμεσα.
2)Προσθέτουμε το καρότο, τις ντομάτες, το πελτέ, το νερό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και κουνάμε την κατσαρόλα. Από την ώρα που θα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου.
3) Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη.
4)Προσθέτουμε το μαϊντανό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά.
5)Το φαγητό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε ζεστό με τυρί φέτα.

Καλή σας όρεξη!!!

Προηγούμενο άρθροΓεμιστές Ψητές πιπεριές φούρνου…με αντζούγιες
Επόμενο άρθροΓευστική πατατόπιτα στο τηγάνι….