Φασόλια γίγαντες με χοιρινό στο φούρνο

Απαραίτητα προϊόντα

500 g χοιρινό για κατσαρόλα (από σπάλα ας πούμε) κομμένο με μέτριες μερίδες
1/2 κιλό γίγαντες λευκούς ή μαύρους
1-2 πιπεριές
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ή 2 μέτρια
½ κούπα κρασί (εγώ βάζω ροζέ αν έχω, αλλά και όποιο άλλο δεν είναι κακό)
1 καρότο
δυόσμο
μαιντανό
αλάτι
λάδι

Για το γέμισμα
1 κρεμμύδι
2-3 μανιτάρια
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας ή 1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ (400 gr) ή ανάλογη σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουτ πάπρικα
λάδι

Εκτέλεση

Αποβραδίς βάζουμε τους γίγαντες στο νερό , για 12-14 ώρες. Την επομένη τους βάζουμε σε κατσαρόλα
με κρύο νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κόψτε τα λαχανικά σε κύβους.
Σουρώνουμε το πρώτο νερό προσθέτουμε τα λαχανικα και ξαναβάζουμε να ξαναβράσουν με νερό και 2-3 κουτλιες λάδι που να τους σκεπάζει κατά 1-2 δάκτυλα (πάλι κρύο στην αρχή). Αφήνουμε να μαγειρευτούν τελείως αλλά να μείνουν ακέραιοι.

Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα κόβουμε σε καρεδάκια το κρεμμύδι και το βάζουμε να τσιγαριστεί με
το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας και το γυρίζουμε να αλλάξει χρώμα . Όταν αρχίσει να
τσιτσιρίζει σβήνουμε με το κρασί. Αλατίζουμε ελαφρά και σιγομαγειρεύουμε να μαλακώσει αρκετά.
Προσθέτουμε νεράκι όποτε χρειάζεται.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ετοιμάστε την γέμιση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και σοταρουμε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με πάπρικα, ακολουθούμενη από σάλτσα ντομάτα.
Προσθέστε την γέμιση στα φασόλια, ανακατέψτε και αφήστε το στη φωτιά λίγο ακόμη. Προσθέστε αλάτι και μπαχαρικά – δυοσμο, βασιλικο, μαϊντανό (ανάλογα με το γούστο σας)

Ρίχνουμε σε ένα ταψί τα φασόλια και το κρέας και ψήνουμε σε προθερμασμένο για περίπου 30 λεπτά

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια Γεμιστά με τυρί….πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΣυμβουλές για βάψιμο Πασχαλινών Αυγών