Φασόλια στο φούρνο με χοιρινό

Απαραίτητα προϊόντα

500 γρ χοιρινό στήθος
1/2 κιλό φασόλια
1,2 πιπεριτσες
1 κρεμμύδι
1 καρότο
δυόσμο
μαιντανό
αλάτι
λάδι

Για τη γέμιση
1 κρεμμύδι
2,3 μανιτάρια
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας κονσέρβα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 κουτ πάπρικα
λάδι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα φασόλια για μερικές ώρες σε κρύο νερό, μετά πετάμε το νερό και ρίχνουμε ένα καινούργιο.Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους. Τα προσθέτουμε στα φασόλια, προσθέτουμε 2,3 κουταλιές της σούπας λάδι και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν.
Κόψτε το χοιρινό σε μεγαλα κομμάτια και ρίξτε τα δίπλα στα σχεδόν έτοιμα φασόλια.
Αφήστε το να βρασουν για άλλα 10 λεπτά.

Σε αυτό το διάστημα ετοιμάστε τη γέμιση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με παπρικα, ακολουθούμενη από τις ντομάτες.
Όταν οι είναι έτοιμες προσθέτουμε τη γέμιση στα φασόλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο ακόμη στη φωτιά.
Προσθέτουμε αλάτι και μπαχαρικά – δυόσμο, μαϊντανό (σύμφωνα με το γούστο σας)
Το νερό στην κατσαρόλα πρέπει να καλύπτει τα φασόλια.


Αδειάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο για περίπου 30 λεπτά

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΓαλακτομπούρεκο με Κανταΐφι…θα σας τρέχουν τα σάλια
Επόμενο άρθροΑφράτο και λαχταριστό Πεινερλί: Εύκολη και γρήγορη συνταγή