Φασόλια χάντρες γιαχνερές με γλυκό κρασί!

Ο καιρός έχει κρυώσει και εγώ αγαπώ τα φασόλια! Οι χάντρες αν και καλοκαιρινές με ένα ωραίο γλυκό κρασί μετατρέπονται αυτόματα σε Χειμερινό πιάτο.
Ένα πιάτο που θυμίζει μαμά και Χειμερινή θαλπωρή. 

Υλικά

1/2 κιλό φασόλια χάντρες (κατεψυγμένες)
1 σάλτσα ντοματας με θυμάρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 πιπεριά κέρατο
1 κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι γλυκό κρασί
1 κ.γ. δυόσμος
Αλάτι
3 πατάτες

Προαιρετικά : κατσικίσια τυρί φετα

Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μας.
Αφού μαραθεί ρίχνουμε την πιπεριά και τις πατάτες κυδωνάτες.
Μέτα από 3-4 λεπτά τσιγάρισμα σβήνουμε με το γλυκό κρασί και ρίχνουμε τα φασόλια μας.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν βράση όλα μαζί.
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Μαγειρεύουμε για μία ώρα σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σταδιακά 1 λίτρο περίπου ζωμό λαχανικών.
Δένουμε την σάλτσα μας σε μέτρια φωτιά Αλατίζουμε στο τελευταίο πεντάλεπτο.
Σερβίρουμε με ψωμί και φέτα.

Η Συνταγή είναι απο την Κρητικιά Chef Ευα Περαντάκη

Προηγούμενο άρθροΣπιτική θεραπεία για τους μυικούς και σωματικόυς πόνους 
Επόμενο άρθροΚουλουράκια με ανθότυρο