Φασόλια με καπνιστά χοιρινά παϊδάκια

Υλικά:

Για 4 μερίδες
1/2 κιλό καπνιστό χοιρινό παϊδάκι
300 γρ φασόλια φλώρινας
1 κρεμμύδι ξερό
250γρ. ντοματοχυμός
2 καρότα
100ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα μουλιασμένα φασόλια, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
Αφαιρούμε το πρώτο νερό, ξανά βάζουμε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα καρότα και το κρεμμύδι και βράζουμε για 45 λεπτά.
Τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στο ταψί με τα ψημένα και κομμένα χοιρινά παϊδάκια.
Πολτοποιούμε μερικά καρότα(άλλα τα αφήνουμε και σε κομματάκια), το κρεμμύδι και τα προσθέτουμε στο ταψί μαζί με αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, το ντοματοχυμό και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε ελαφρώς προσθέτοντας λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράσαμε τα φασόλια.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170°C.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά Συκώτι με κρεμμύδια και μυρωδικά
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη εύκολη συνταγή: Τσακιστές πατάτες φούρνου