Φετουτσίνι με ανάμεικτο κιμά κεφτέδες

Υλικά

Για τον κιμά

1 κιλό κιλά ( κοτοπουλο, χοιρινό, μοσχαρίσιο )
1/2 φλιτζάνι ψωμί (μπαγιάτικο ή φρυγανιά)
1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα
1 αυγό
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Για τη σάλτσα

Χυμό από τρεις ώριμες ντομάτες ή χυμό ντομάτας
2 Συσκευασίεςντομάτες κονκασε
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μέτριο καρότο, ψιλοκομμένο
Λίγο σπανάκι ( αν δεν σας αρέσει δεν το βάζετε)
2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Tip: Αν οι ντομάτες είναι λίγο ξινές, προσθέστε μισή ή μία κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι με την ψιλοκομμένη πιπεριά στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ανακατεύουμε το καρότο τις ντομάτες κονκασε και το χυμό ντομάτας και το βασιλκό πιπέρι αλάτι ανακατεβούμε και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα.
Στο χρόνο αυτό σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά και φρυγανιά την παρμεζάνα 1 αυγό τη ρίγανη το κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ξεκινάμε να ζυμώνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί παίρνουμε δόσεις από τον κιμά και φτιάχνω τα κεφτεδάκια.


Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια να ροδίσουν ολόγυρα, αλλά να μην ψηθούν εντελώς.

Όταν η σάλτσα αρχίσει να βράζει, προσθέτετε τα κεφτεδάκια και το σπανάκι χοντροκομμένο, σκεπάζετε το τηγανι και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 περίπου λεπτά.


Δοκιμάζετε τη σάλτσα, αν χρειάζεται προσθέτετε αλάτι και αν είναι ξινή η ντομάτα, ζάχαρη.
Ξανασκεπάζετε και συνεχίζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα, άλλα 10 περίπου λεπτά. Κατεβάζετε από την φωτιά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και προσθέτετε τα μακαρόνια. Τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε, προσθέτετε το ελαιόλαδο (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) και τα μοιράζετε σε πιάτα ή πιατέλες.
Από πάνω μοιράζετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα και αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με λαχανικά σ’ ένα τηγάνι
Επόμενο άρθροΕίναι τα πιο αφράτα κριτσίνια ζύμης…θα τα φτιάχνετε συνέχεια