Χοιρινό με Πιπεριές

Υλικά:

1.500 γρ. χοιρινό κρέας σε κομμάτια
1 πιπεριά πράσινη κέρατο, 1 κόκκινη κέρατο, 1 πράσινη
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό από 1 λεμόνι
80 γρ. γλυκό λευκό κρασί
θυμάρι ρίγανη
1 κουτ. σ. αλεύρι ολικής
Λάδι για το τηγάνι ( έβαλα ηλιέλαιο)
Αλάτι
Για την μαρινάδα:
1 πρεζα κουρκουμα
1 πρεζα πάπρικα
1 κυβο βοδινό
2 κουτ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Από την προηγουμένη, σε μπολ, διαλύω σε 1 κουτ. σ. ελαιόλαδο τον κύβο, προσθέτω την πάπρικα, τον κουρκουμα, αλείφω με το μείγμα αυτό το κρέας, φροντίζοντας να πάει παντού, σκεπάζω με μεμβράνη, και βάζω στο ψυγείο. Την άλλη μέρα, τηγανίζω το μαριναρισμένο κρέας, και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Το σβήνω με το λεμόνι και το κρασί, που έχω βάλει μαζί, σε φλυτζάνι, περιμένω να εξατμιστεί το αλκοόλ, το βάζω σε ταπερ, καπακώνω, και το αφήνω ήσυχο. Ξεσποριάζω, κόβω, τις πιπεριές σε φέτες.

Το ίδιο και το σκόρδο. Παίρνω τον αποφλοιωτή, ξεφλουδίζω το καρότο και συνεχίζω, ξεφλουδίζοντας την σάρκα του. Βράζω τις φλούδες, σε νερό 5 λεπτά, τις στραγγίζω και τις αφήνω στην άκρη. Επιστρέφω στο τηγάνι, το καθαρίζω αν δω ότι είναι πολύ λερωμένο, αλλιώς ρίχνω λάδι, πετάω μέσα τις πιπεριές, και τις σοτάρω, ανακατεύοντας συνεχώς να μην καούν.

Μόλις δω ότι μαλάκωσαν ρίχνω το σκόρδο και λίγο πριν τις σβήσω το καρότο, και αλατίζω. Κατεβάζω, στρώνω τα λαχανικά σε πιατέλα, και πάω στο κρέας. Το βάζω σε πιάτο, και ρίχνω την σάλτσα σε καθαρό τηγάνι. Μόλις πάρει βράσει, λιώνω το αλεύρι σε λίγο νερό, και δένω την σάλτσα μου. Ξανά το κρέας μέσα, πασπαλίζω την επιφάνεια, με το θυμάρι και την ρίγανη, το ίδιο κάνω και στις πιπεριές, που περιμένουν στη πιατέλα. Αφήνω το κρέας μέσα στην σάλτσα να ρουφήξει 5’, και κατόπιν μεταφέρω το χοιρινό πάνω στις πιπεριές, και περιλούζω με την σάλτσα.

ΠΗΓΗ: Matula Giasirani via ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Φούρνου  & κρεμμύδια
Επόμενο άρθροΚέικ μπισκότων με καρύδα