Φιλέτο Μοσχαριού σε Σάλτσα Μανιταριού

Μια αγαπημένη γεύση, μια συνταγή για ένα φαγητό πεντανόστιμο και ζουμερό!! Μοσχάρι νουά, για τους λάτρεις του καλού κρέατος, με πλούσια σάλτσα και ευκολία στην εκτέλεση!!

Υλικά :

9 φιλέτα νουά κομμένα σε λεπτές φέτες
 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, διαιρούμενο
 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή βοδινού κρέατος
 2 κ. σ. μουστάρδα
 1 κ. γ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
 1 φύλλο δάφνης
 5 κ.σ. μαϊντανό
 150 ml γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
 200 ml λευκό κρασί
 Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση :

Για να φτιάξετε το μοσχάρι νουά στο τηγάνι αρχικά ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στη συνέχεια το αλευρώνετε λίγο, τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο τηγάνι με βούτυρο σε δυνατή φωτιά και το τσιγαρίζετε 5 – 6 λεπτά να πάρει χρώμα παντού. Αφού πάρει χρώμα, το βγάζετε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε το φιλέτο μοσχαριού, το ζωμό, τη μουστάρδα, το σκόρδο και φύλλο δάφνης.
Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά έως ότου το κρέας γίνει τρυφερό.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι, το κρασί, το υπόλοιπο αλεύρι και τον μαϊντανό. Προσθέστε στο τηγάνι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα, να δέσει η σάλτσα καλά.
Σερβίρετε με πατάτες ή ρύζι και απολαύστε!!

kitchennostalgia.com

 

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με Κολοκύθι σε Σάλτσα Ντομάτας
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Στιφάδο…με μεράκι