Φιλέτο ξιφία ψημένο στο φούρνο πάνω σε χοντρό αλάτι

Φιλέτο ξιφία ψημένο στο φούρνο πάνω σε χοντρό αλάτι, …από τις συνταγές του Παππού που βρήκα σε ένα παλιό τετράδιο

Υλικά

8 φέτες ξιφία 200 γρ. περίπου η μία
Αλάτι
Μαύρο πιπερι
Ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρό

Σάλτσα
Ελαιόλαδο,
Μηλόξυδο,
1-2 σκελίδες σκόρδου
ξερή ρίγανη

Εκτέλεση

Κόβω το φιλέτο σε δίσκους 2 εκ. τον καθένα.
Αλατιζω και πασπαλίζω με μαύρο πιπέρι και αλείφω από κάθε πλευρά με λίγο ελαιόλαδο και το αφήνω για 1 ώρα.
Ψήνω σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και απο πάνω καλλυμένο με χοντρό αλάτι στους 180°C για 50-60 λεπτά

Φιλέτο ξιφία ψημένο στο φούρνο σε θαλασσινό αλάτι

Φτιάχνω μια σάλτσα από ελαιόλαδο, μηλόξυδο, το άσπρο μέρος μιας σκελιδας σκρδου κομμένο σε λεπτές ροδέλες και ξερή ρίγανη. Το ζεσταίνω αρκετά για να ανοίξουν οι γεύσεις!
Για άλλους σερβίρω με σπιτική μαγιονέζα!

ΠΗΓΗХристо Христов
Προηγούμενο άρθροΦασολάκια Γιαχνί
Επόμενο άρθροΤιμή στον Άγιο Φανούριο: Φτιάχνουμε Ποντιακή Φανουρόπιτα με Ψωμί