Μπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες και λαχανικά

Συστατικά για 4 άτομα

8 μπουτια κοτόπουλου
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
200 ml λευκό κρασί
100 ml ντομάτα θρυμματισμένη
750 ml ζωμός κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 πατάτες βρασμενες κομμένες σε κυβους
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
Αλατοπίπερο
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 3-4 κσ λάδι να κάψει. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κοτόπουλα,
που είχαν προηγουμένως καρυκευτεί. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 2 λεπτά,
έτσι ώστε να τσιαγαριστούν καλά σε ολόκληρη την επιφάνειά τους. Στη συνέχεια, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε σε ένα πιάτο.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Μειώνουμε τη δύναμη της φωτιάς και προσθέτουμε λάδι, αν είναι απαραίτητο. Προσθέστε
τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές σε κύβους, το κρεμμύδι κομμένο σε κύβους και το
ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι. Αφήστε
όλα να μαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και το λευκό κρασί το κοτόπουλο τις βρασμένες πατάτες και τα  λαχανικά.
Προσθέτουμε το ζωμό να καλυψει σχεδόν το κοτόπουλο σε υψηλή φωτιά μεχρι να βράσει κα μετα σε μέτρια.
Εάν δεν έχετε ζωμό, ισχύει και η ίδια ποσότητα νερού. Αφήνουμε τα πάντα να μαγειρευτούν για περίπου 35-45 λεπτά, ανακατεύοντας τα πάντα ξανά.
Με το κοτόπουλο μας πολύ προχωρημένο στο μαγείρεμα, προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες και αφήνουμε τα πάντα να μαγειρευτούν για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, νερό και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Με αυτόν τον απλό τρόπο ετοιμάσαμε νόστιμο κοτόπουλο με πατάτες και λαχανικά. Μια πολύ
ολοκληρωμένη συνταγή ιδανική για κάθε περίσταση.

ΠΗΓΗ: https://www.cocinacaserayfacil.net/

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με λάχανο…είναι γλύκισμα φτιάξτε το
Επόμενο άρθροΤο κέικ σοκολάτας που αρέσει σε όλους