Φιλετάκια σε σάλτσα γιαουρτιού

Συστατικά:

6 Μπριζόλες χοιρινό φιλέτο
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 ποτήρι αρωματικό κρασί ή λευκό κρασί
200 ml ζωμό κρεατος ή νερού
Αλατοπίπερο
1 γιαούρτι
1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
Ελαιόλαδο

Συνταγή:

1. Θα ξεκινήσουμε τη συνταγή φιλέτου με σάλτσα γιαουρτιού, φτιάχνοντας τη σάλτσα. Για να γίνει αυτό,βάζουμε ένα λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
2. Στη συνέχεια και μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέστε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες. Θα το μαγειρέψουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 ή 6 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι γίνεται διαφανές και παίρνει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι στα μισά του σοταρίσματος το κρεμμυδιού.
3. Μόλις σοταριστεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε ένα ποτήρι λευκό κρασί, αφήστε το σε υψηλή φωτιά για να εξατμιστεί περίπου 4 λεπτά μέχρι να μειωθεί εντελώς.
4. Τώρα, προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή νερό, και λίγο πιπέρι, και λίγο αλάτι.
Αφήστε το ζωμό να βράσει μέχρι να μειωθεί λίγο περισσότερο από το μισό.
5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ενσωματώνουμε λίγο με τη σάλτσα, ρίχνουμε την σάλτσα στο ενός μίξερ και χτυπάμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Θα φτιάξουμε τις μπριζόλες

6. Τώρα, σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα, βάζουμε λάδι και όταν είναι πολύ ζεστό βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες, θα το κάνουμε για ένα λεπτό σε κάθε πλευρά σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε χτυπήσει.
Ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε η σάλτσα να παίρνει τη γεύση των χυμών του κρέατος που έμειναν στο τηγάνι.
Αφήνουμε να βράσει περίπου 4 ή 5 ακόμη λεπτά μέχρι να δούμε ότι η σάλτσα μειώνεται και παίρνει μια ελαφρώς κρεμώδη υφή.
Βγάζουε από τη φωτιά και τρώμε και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με βραστό ρύζι, μερικές πατάτες φούρνου, σαλάτα …. Ένα πλούσιο και απλό μεσημεριανό γεύμα !!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΟι Πατάτες που θα σας μείνουν αξέχαστες
Επόμενο άρθροΤο τέλειο σνακ με Zαμπόν-Tυρί-Πατάτα