Φλογέρες ή κριτσίνια στο φούρνο με κίτρινο τυρί και φέτα

Υλικά

Φύλλα κρούστας για πίτα
3 κουταλιές ξινόγαλα
2 κουταλιές λίπος (λάδι / ελαιόλαδο / βούτυρο)
2 αυγά (εκ των οποίων 1 κρόκος για επάλειψη)
Τυρί φέτα
Τυρί κίτρινο
Σουσάμι για πασπάλισμα – προαιρετικό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αυγό και το ασπράδι του δεύτερου αυγού με γιαούρτι και λάδι.
Τρίβουμε το τυρί και το κίτρινο τυρί. Λαδώνουμε ελαφρά τις κρούστες των φύλλων με το μείγμα των αυγών με ένα πινέλο και στο ένα άκρο βάζουμε το τυρί με κίτρινο τυρί, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό (να μοιάζει με «κριτσίνι»).

Αραδιάζουμε σε ένα τηγάνι, αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στα 180-200 γρ., Χωρίς αερα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 25 λεπτά).
Συνήθως τηγανίζονται σε πολύ λάδι, αλλά στο σπίτι τα λατρεύουμε στο φούρνο

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΚαναπεδάκια μελιτζάνας με κιμά …θα τα απολαύσουν όλοι
Επόμενο άρθροΗ τεμπελόπιτα…την φτιάχνει και ένας αρχάριος