Φλογέρες με τραγανό φύλο και τυρί

ΥΛΙΚΑ :
 ½ πακέτο φύλλο κρούστας, αποψυγμένο
 350 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
 350 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
 μαϊντανό, ψιλοκομμένο
 2 αυγά
 λίγο λάδι για το άλλειμα των φύλλων
 λάδι για το τηγάνισμα (οποιαδήποτε ποικιλία είναι ωραία)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

 

Για να ετοιμάσετε τη γέμιση, σε ένα μικρό μπολ, βάλτε μέσα τη φέτα, τη γραβιέρα, τα αυγά, και το μαϊντανό. Ανακατέψτε τα καλά με ένα πιρούνι και κρατήστε το στην άκρη.
Στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας σας, ετοιμάστε τα φύλλα.
Κόβετε κάθε φύλλο κρούστας σε 3 μακρόστενες λωρίδες και με ένα πινέλο λαδώνετε την κάθε λωρίδα.
(Επειδή τα φύλλα στεγνώσουν γρήγορα και θα γίνουν πολύ εύθραυστα, με μια ελαφρώς υγρή πετσέτα καλύπτετε τη μη χρησιμοποιημένη ζύμη).
Βάλτε στην άκρη μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα και τυλίστε σε ρολάκια διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα, ώστε να μην μπορεί να χυθεί τίποτα. Φτάνοντας στο τέλος, βρέξτε τα δάκτυλά σας με λίγο νερό και απλώστε στην άκρη της ζύμης έτσι ώστε να κολλήσει.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε αρκετό λάδι, περιμένετε να ζεσταθεί και τηγανίστε τις φλογέρες έως ότου πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.
Όταν είναι έτοιμες, βγάλτε από το τηγάνι και τοποθετείστε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Καλή απόλαυση!!

Προηγούμενο άρθροΕύκολη και τραγανή μπουγάτσα στιγμής
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι Κοκκινιστό με Μπύρα