Φοκατσια

Υλικά:

200 γρ μοτσαρέλα / τριμμένο ή άλλο σκληρό τυρί /
120 γραμμάρια τυρί κρέμας / τυποποιημένο πακέτο /
2 αυγα
120 g αλεύρι
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
100 g λιωμένου βουτύρου / ίσως ελαιόλαδο /
μπαχαρικά της επιλογής σας
/ Βάζω άγριο σκόρδο, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλμυρό, αλάτι /

Παρασκευή:

Βάζουμε τη μοτσαρέλα και το τυρί να λιώσουν στο φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά. Ίσως σε ένα μπεν μαρι. Στη συνέχεια ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Προσθέστε τα δύο αυγά και ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί στο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Το χαρτί ψησίματος τοποθετείται σε ένα ταψάκι. Απλώστε τη ζύμη με ελαφρώς βρεγμένα χέρια. Τρυπάτε με ένα πιρούνι.

Βάζουμε τα μπαχαρικά στο λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια απλώστε αυτό το μείγμα πάνω από τη ζύμη. Δεν χρησιμοποιούσα όλο το βουτυρο.

Κατάλαβα ότι θα ήταν πολύ. Έβαλα περίπου 1-2 κουταλιες σούπας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά.

 

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με μανιτάρια και πατάτες στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚριτσίνια Τυριού…τα πιο τραγανά