Φουσκωτές τηγανίτες ρυζιού

Συστατικά

270 g Αλεύρι γ.ο.χ
120 g ζάχαρη
100 g Ρύζι
1 πρέζα Κανέλα
550 ml πληρες γάλα
1 μήλο
1 φακελάκι σε μπεικιν παουντερ
1 λεμόνι
2 αυγά
Λάδι για τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη

Παρασκευή

Παίρνουμε το ρύζι και το βάζουμε μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 350 ml γάλακτος. Ανακατεύουμε τα πάντα και βράζουμε. Μειώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να απορροφήσει πλήρως το γάλα.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, μεταφέρετέ το σε ένα μπολ, προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ.
Συνδυάζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα.
Κόψτε το μήλο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε το στη ζύμη.
Συνδυάζουμε την κανέλα και το μαγειρεμένο ρύζι . Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα συστατικά.

Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε δόσεις από το μειγμα ρυζιού σε ένα κουταλάκι του γλυκού.
Οι τηγανίτες θα φουσκώσουν αμέσως, θα τις αφήσουμε να γινουν καφετί από τη μία πλευρά, στη συνέχεια να τις αναποδογυρίσουν και να τις αφήσουν να ροδίσουν στην άλλη.
Μόλις ετοιμαστεί, στραγγίστε τα σε χαρτί και αφήστε τα να κρυώσουν. Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΑφράτα κουλούρια σουσαμιού
Επόμενο άρθροΑέρινα Μπισκοτάκια Λεμονιού…Λιώνουν στο στόμα σαν σύννεφο (Video)