Φρεσκοψημένο Σουσαμόψωμο

Σήμερα θα σας δείξω ένα μικρό αλλά αφράτο και μυρωδάτο από βούτυρο και φρεσκοψημένο ψωμί που ετοιμάζεται για έναν φίλο. Η συνταγή είναι εύκολη, το αποτέλεσμα πάντα υπέροχο.

Υλικά

Αλεύρι 500-600 γρ
Αλάτι 1 κουτ.γλ
Ζάχαρη 1 κουτ.γλ
Αυγό 1 + 1 κρόκος για άλειμμα
Λάδι 5-6 κουταλιές
Γάλα φρέσκο ​​300 ml
Μαγιά ξερή 7 γρ
Μαλακό βούτυρο 2 κ.σ
Σουσάμι για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Ανακατεύω το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτω το αυγό, το λάδι και μετά τη μαγιά ανακατεμένη με το ελαφρώς χλιαρό φρέσκο ​​γάλα.
Η ζύμη ανακατεύεται με ένα κουτάλι. Αφού μαζευτεί σε μπάλα, σκεπάζεται με διάφανο αλουμινόχαρτο και αφήνεται να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Έπειτα ανακατεύεται με λίγο αλεύρι, χωρίζεται σε 4 μπαλάκια και σκεπάζεται με [ετσετα να ξεκουραστεί για άλλα δέκα λεπτά.

Μετά από αυτό, κάθε μπάλα ανοιγεται με διάμετρο περίπου 30 εκ. Αλείφεται με μαλακό βούτυρο και τοποθετείται από πάνω η δεύτερη, βουτυρι και μετά η τριτη, τελος η τεταρτη δεν αλείφεται με βούτυρο,
αλλά πασπαλίζεται με αλεύρι και όλες οι κρούστες μαζί τις ανοιγουμε σε παραλληλόγραμμο με διαστάσεις περίπου 35/45 εκ.
Από τη κοντή πλευρά κατά μήκος του φυλλου κόβεται σε λωρίδες που δεν φτάνουν μέχρι το τέλος. Στη συνέχεια τυλίγεται ελαφρώς διαγώνια σε ρολό και μετά την κλεινουμε σε σαλιγκάρι.

Τοποθετούμε σε ταψί, 26 εκ., αλειμμένο με λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να αυξηθεί μια φορά ο όγκος.
Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο, στεγνό ραβδί και το επιθυμητό μαύρισμα.
Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, μένει στο ταψί για δέκα λεπτά και μετά κρυώνει στο γκριλ.

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτικός κορμός “black forest”
Επόμενο άρθροΤσουρέκι με αποξηραμένα φρούτα