Λαχανόρυζο

Λαχανόρυζο κοκκινιστό με ντομάτα από την Ελένη Τσιουκάνη | Εύκολη συνταγή για νόστιμο χειμωνιάτικο λαδερό, νηστίσιμο και ιδανικό και για vegan διατροφή!

Υλικά:

Μισό λάχανο κομμένο σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 καρότο σε κυβάκια ή σε λεπτά μπαστουνάκια
1 ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 κύβο λαχανικών
Μισή κουταλιά κουρκουμά
1 ξύλο κανέλα – 2 δαφνόφυλλα
Αλάτι,πιπέρι.

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια,το πράσο,το καρότο και την ντομάτα για περίπου 10 λεπτά.
Μετά ρίχνουμε το λάχανο τον πελτέ να σοταριστεί ελαφρά,αλάτι,πιπέρι,κύβο,κουρκουμά,κανέλα,και δάφνες και δύο ποτήρια καυτό νερό.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά και ρίχνουμε ένα φλυτζάνι του καφέ ρύζι Καρολίνα.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Στο σερβίρισμα αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο λεμόνι στο πιάτο μας.

H Συνταγή είναι της κας ελενη τσιουκανη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Λαχανόρυζο κοκκινιστό

Λαχανόρυζο κοκκινιστό

Υλικά

1 μικρό λάχανο χοντροκομμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
850ml νερό

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 100 ml ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε το καρότο,το σέλινο,το λάχανο και τα σοτάρουμε για 7 με 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χάσει τον όγκο του το λάχανο.
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Συνεχίζουμε με το πελτέ και έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά.
Ελέγχουμε στη διάρκεια αν χρειάζεται λίγο ακόμη νερό να το προσθέσουμε.
Όσο είναι ακόμη ζουμερό το αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε λίγο ωμό ελαιόλαδο αν θέλουμε και το χυμό του λεμονιού.

Καλή σας όρεξη!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό φιλέτο με καρότα ντομάτα και πατάτες 🤤🤤
Επόμενο άρθροΓεμιστοί κεφτέδες με καπνιστό τυρί και βουτυρωμένη πατάτα