ΥΛIΚΑ

  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 φλιτζάνι + 2 ακόμα κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 3 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 1 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 1 φλιτζάνι σιρόπι αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρες
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 8 μπισκότα αμυγδάλου θρυμματισμένα
  • 3 φλιτζάνια φρέσκα ροδάκινα σε φέτες ή αποξηραμένα
  • 3 κουταλιές μέλι
  • Κανέλα για γεύση

 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Για την πουτίγκα ρυζιού :

Βάλτε τα 3 φλιτζάνια νερό να βράσουν σε μια μεσαία κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέστε το ρύζι, μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε  μέχρι να μαλακώσει  το ρύζι, περίπου 18 λεπτά.

Ανακατέψτε 1 φλιτζάνι ζάχαρη, τα αυγά, τους κρόκους αυγών, το άμυλο καλαμποκιού και τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου σε μεγάλο μπολ για να τα ενώσετε.

 Βάλτε το  γάλα, το σιρόπι αμυγδάλου, την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι για να βράσουν σε μια κατσαρόλα.

Ρίξτε το μείγμα ζάχαρης-αυγού, χτυπώντας συνεχώς, πίσω στην κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να γίνει ελαφρώς παχιά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα. Ανακατέψτε με το βρασμένο ρύζι, την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι. Ρίξτε τα σε ένα μπολ όλα μαζί και βάλτε το στο ψυγείο σκεπασμένο, για τέσσερις ώρες.

Για το σερβίρισμα

Μοιράστε σε 8 – 10 ποτήρια κρασιού ή άλλα γυάλινα μπολάκια μέχρι τη μέση με τη πουτίγκα ρυζιού. Πασπαλίστε με λίγο θρυμματισμένο μπισκότο,  συνεχίστε με το ροδάκινο, λίγο μέλι  και λίγο κανέλα πάνω από αυτό. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά και………… έτοιμο ένα εξαιρετικό επιδόρπιο, ελαφρύ, φρουτένιο και πρωτότυπο!!!

Μια καταπληκτική, νόστιμη και προπάντων εύκολη συνταγή που ενθουσιάζει όλα τα παιδιά…μικρά και μεγάλα!!! Φτιάξτε την!!!

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια με γλυκοπατάτα και φέτα
Επόμενο άρθροΜεσογειακές Πένες Ολικής Αλεσης της Διαιτολόγου μας Μερόπη Παπουτσή