Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
4 μεγάλες πατάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε στρογγυλά 6-mm 
300 g λουκάνικο χοιρινό κομμένο σε τεμάχια 2 σε 5 cm
Αλάτι και πιπέρι 
8 αυγά
4 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρας
6 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο μαζί σε ένα βαρύ τηγάνι 30-cm σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τις πατάτες και το λουκάνικο και αλατοπιπερώστε. Μειώστε τη φωτιά στην μέση και σκεπάστε το τηγάνι. Αφήστε τις πατάτες και τα λουκάνικα να μαγειρεφτούν αργά για 20 έως 25 λεπτά, ανακινώντας περιστασιακά το ταψί για να μην κολλήσουν. Οι πατάτες πρέπει να είναι τραγανές και ελαφρώς καμένες.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, το τυρί και το γάλα. Ρίξτε λίγο πιπέρι και αλάτι, αν θέλετε. Ρίχνουμε τα αυγά πάνω από τις πατάτες και τα λουκάνικα, γυρίζοντας το τηγάνι έτσι ώστε τα αυγά να κατανέμονται ομοιόμορφα. Καλύψτε και μαγειρέψτε αργά σε χαμηλή φωτιά, κουνώντας το τιγάνη λίγες φορές έως ότου τα αυγά τοποθετηθούν στο κάτω μέρος, 4 έως 5 λεπτά. Έχετε ένα μεγάλο πιάτο έτοιμο. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετήστε το πιατο επάνω του (χρησιμοποιήστε ένα γάντι φούρνου). Αναποδογυρίστε τη φρουταλιά στο πιάτο και ρίξτε την  ξανά στο τηγάνι για να ψηθεί και στην άλλη πλευρά, περίπου 3 λεπτά. Βγάλτε την σε  μια πιατέλα  και σερβίρετε ζεστή.

Από την

Προηγούμενο άρθροΔέκα έξυπνες χρήσεις του κορν φλάουρ που ελάχιστοι γνωρίζουν
Επόμενο άρθροΨητές πιπεριές με φέτα…απλό και νόστιμο