Φτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες με μουστάρδα με μέλι

Υλικά

22 φτερούγες κοτόπουλου

Για τη σάλτσα – μαρινάδα

3 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι
1.5 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1 κρεμμυδι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ γλυκό σκονη σκόρδου (προαιρετικά)
Κόλιανδρο – θυμάρι – δενρδολίβανο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
Βάζουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστούν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Απλώνουμε τις φτερούγες μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μια στρώση και ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα. Αδειάζουμε όση σάλτσα έμεινε στο ταψί σε μπολ και συνοδεύουμε τις φτερούγες.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣαρακατσανικη πίτα με λάχανο τουρσί
Επόμενο άρθροΠανσέτες Μαριναρισμένες