Υπέροχη Ζύμη

Η Ζύμη μας σύμφωνα με αυτή την συνταγή, φουσκώνει πάντα πλούσια, αν και μόνο μερικές λεπτομέρειες αλλάζουν στη διαδικασία. Είναι απαραίτητο να ζυμώσετε την υπέροχη ζύμη σε ζεστό γάλα με την προσθήκη μηλόξυδου.

✅Υλικά:

700 γραμμάρια αλεύρι σίτου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
400 ml ζεστό γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
8 γραμμάρια μαγιά ξερή
2 αυγα
80 ml ηλιέλαιο
10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
10 ml μηλόξυδο
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κρόκος αυγού
σουσάμι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε αλάτι, ζάχαρη και μαγιά σε αυτό.
Ρίχνουμε το γάλα, χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέστε φυτικό λάδι, προσθέστε το μπέικιν πάουντερ
και ρίξτε μέσα μόλις 10 ml μηλόξυδο. Τώρα βάλτε το βούτυρο εδώ και ζυμώστε τη ζύμη.
Ήδη σε αυτό το στάδιο, θα αποδειχθεί πιο ευάερο από το συνηθισμένο.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε επιφάνεια εργασίας και ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα βαθύ μπολ.
Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για 40 λεπτά. Μεταφέρετε τη ζύμη ξανά στην επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε ξανά. Δείτε πόσο υπέροχο γίνετε.

Τώρα χωρίζουμε την ζύμη σε ίσα μέρη. Μεταφέρουμε σε ταψί, αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήνουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αυτή η ζύμη είναι κατάλληλη όχι μόνο για ψωμάκια. Είναι πολύ πιθανό να ψήσετε πολύ πιο ωραίο ψωμί από αυτό.

ΠΗΓΗ: Ольга Воронова

Προηγούμενο άρθροΥπέροχη Σαλάτα Λάχανο με καλαμπόκι 👍
Επόμενο άρθροH Μηλόπιτα….η γεύση της είναι μαγική