Σπιτικά μπισκότα μήλου με βρώμη!

Τα μπισκότα είναι μαλακά, υγρά, ποικίλης γεύσης, τόσο αρωματικά και σπιτικά.
Μια πολύ πετυχημένη συνταγή.

✅Υλικά:

νιφάδες βρώμης 100 γρ
βούτυρο 60 γρ.
αλεύρι 50 γρ.
ζάχαρη 50 γρ.
σταφίδες 20 γρ.
φιστίκι 20 γρ.
μήλο 1 τεμ.
μπέικιν πάουντερ 0,5 κουτ
αυγό 1 τεμ.

✅ Εκτέλεση

Ετοιμάστε όλα όσα χρειάζεστε. Βγάζουμε από πριν το βούτυρο για να γίνει μαλακό.
Βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ.
Τρίψτε με ένα πιρούνι, σπάστε το αυγό.
Συνεχίστε να τρίβετε μέχρι να ενωθούν. Ρίξτε μέσα το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Η ζύμη θα βγει πηχτή.

Προσθέστε μικρά κομμάτια μήλου, φιστίκια και πλυμένες σταφίδες.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε μερικά λεπτά να σταθούν ώστε να φουσκώσουν λίγο οι νιφάδες.
Πάρτε μια κουταλιά της σούπας ζύμη με βρεγμένα χέρια. Σφραγίζουμε και πλάθουμε σε ένα μπισκότο πάχους περίπου ενός εκατοστού. Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Καλό καφέ!

Προηγούμενο άρθροΛαζάνια ραγού με κιμά, μπεσαμέλ και πολλή τριμμένη παρμεζάνα
Επόμενο άρθροΧειροποίητη Φοκάτσια…Αυθεντική και εύκολη συνταγή