Τάρτες με κοτόπουλο και λαχανικά

Συστατικά:

1,5 φακ ξηρής μαγιάς
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 ml ζεστού (όχι καυτού) γάλατος
600 g αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 g λιωμένου, ελαφρώς κρύου βουτύρου
100 ml ζεστού (όχι καυτού) νερού
200 γραμμάρια γιαουρτιού
+ 140 γραμμάρια νεαρού αλατισμένου τυριού, κομμένο σε κύβους

Γέμιση:

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 κόκκινες πιπεριές, κερατα, κομμένα σε κύβους
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
Αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
100 ml χυμού ντομάτας
320 g μαγειρεμένου στήθους κοτόπουλου
+ 60 γραμμάρια τυριού φέτα
+ περίπου 100 g γκουντα

Εκτέλεση

Στρώστε ένα μεγάλο ταψί με χαρτί ψησίματος.
Ανακατέψτε τη μαγοα και τη ζάχαρη και ρίξτε πάνω ζεστό (όχι ζεστό) γάλα. Αφήστε στην άκρη για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε τη μαγιά, το λιωμένο και ελαφρώς δροσερό βούτυρο, το ζεστό νερό και το γιαούρτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη.

Καλύψτε το μπολ και αφήστε σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκωσει η ζύμη. Η ζύμη δεν χρειάζεται να φουσκώsει και πάρα πολύ. Αρκεί να είναι σε ένα ζεστό μέρος για μια ώρα.

Κάντε τη γέμιση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Προσθέστε πιπεριές και ντομάτες. Πρόσθεσε ΑΛΑΤΙ και πιπερι για ΓΕΥΣΗ.
Προσθέστε αποξηραμένο βασιλικό και χυμο ντομάτας. Ανακατέψτε τα καλά και σιγοβράστε για δέκα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Κόβουμε το μαγειρεμένο κρέας σε κύβους και προσθέτουμε στα λαχανικά. Ανακατέψτε και σιγοβράστε για άλλα 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά για να κρυώσει.
Όταν η ζύμη φουσκώσει, απλώστε την σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανακατέψτε.
Χωρίστε τη ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώστε το καθένα λίγο και ανοίξτε σε κύκλο. Τακτοποιήστε τους κύβους τυριών γύρω από το χείλος, διπλώστε τα άκρα της ζύμης πάνω από το τυρί προς τα μέσα, έτσι ώστε το μεσαίο μέρος να παραμείνει ελεύθερο.


Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα έτοιμο ταψί.
Προθερμάνετε το φούρνο (με ανεμιστήρα) στους 180 C.
Βάζουμε το 1/4 της γέμισης στη μέση κάθε τάρτας, πασπαλίζουμε με περίπου 1/4 τυριού (1/4 των 60 g) στην κορυφή και πασπαλίζουμε το 1/4 του τριμμένου τυριού γκουντα πάνω του.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Κάθε φούρνος είναι διαφορετικός, επομένως είναι καλύτερο να προσέχετε.

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΗ κρέμα με το μπισκότο σε απόλυτη αρμονία (Μπισκοτά Ναπολιταν)
Επόμενο άρθροΣαλιγκάρια με τυρί – φανταστικά, νόστιμα σαλιγκάρια που μένουν μαλακά για μέρες