Πανσέτες Μαριναρισμένες

Υλικά

1,5 κιλό χοιρινες πανσέτες
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κσ Παπρικα
1 Κρεμμυδι
1 κγ Κολιανδρο τριμμένο
1 κγ Θυμάρι
1-2 κλωναράκια Δενδρολίβανο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιών,τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη,
το σκόρδο, πάπρικα, κρεμμύδι και τα μυρωδικά και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Βουτάμε τις πανσέτες στην παραπάνω σάλτσα
Μπορούμε να αφήσουμε τις πανσετες στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστούν, ώστε να έχουν πιο έντονη γεύση.
Για ακόμα πιο δυνατή γεύση, μπορούμε να ψήσουμε τα πανσετάκια μαζί με τα πορτοκάλια που στίψαμε.

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.
Ανεβάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C στον αέρα. Με ένα πινέλο, αλείφουμε τα πανσετάκια με τη σάλτσα που έχει απομείνει και ψήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε τις πανσετες ζεστές.

Προηγούμενο άρθροΦτερούγες κοτόπουλου μαριναρισμένες με μουστάρδα με μέλι
Επόμενο άρθροΜελιτζανόπιτα με φέτα και με σπιτικό φύλλο