Χαλβάς Φαρσάλων

Είναι το αγαπημένο σας γλυκό από την παιδική σας ηλικία. Είναι το γλυκό που σας θυμίζει τα παζάρια και τα πανηγύρια
Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο εύκολο μπορείτε να κάνετε με υλικά που έχετε σίγουρα στο σπίτι σας. Ας δούμε τα υλικά.

Υλικά

1 λίτρο νερού
200 γραμμάρια βουτύρου αγελάδας λιωμένο
500 g ζάχαρης
240γρ. καλαμποκάλευρο
1 πρέζα αλάτι
150 γραμμάρια αμύγδαλα μαγειρεμένα λευκά

Για την καραμέλα μας
300 g κρυσταλλικής ζάχαρης

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να διαλυθούν καλά. Στη συνέχεια προσθέστε αλεύρι καλαμποκιού και συνεχίστε την ανάδευση. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το μισό λιωμένο βούτυρο. Αφήστε το μπολ στην άκρη.
Συνεχίστε με την καραμέλα μας. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα, ρίξτε αργά την ζαχαρη μόλις λιώσει, προσθέστε ξανά τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Δεν τα συνδυάζουμε όλα. Εάν δείτε ότι καίγεται γρήγορα, μειώστε τη φωτιά. Αφού λιώσετε την καραμέλα μας, προσθέστε τα υλικά από το μπολ. ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ, επειδή η θερμοκρασία είναι μεγάλη, καθώς το κρύο θα πέσει στην ζεστή καραμέλα θα σκληρύνει. Μην ανησυχείτε, μην χαλάσετε το χαλαβα. Ανακατεύετε συνεχώς την καραμέλα και αρχίζει να λιώνει παλι αργά αργά. Όταν όλα τα συστατικά αρχίσουν να ενσωματώνονται, προσθέστε τα αμύγδαλα.

Στη συνέχεια αρχίζουμε να ρίχνουμε αργά το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Θα διαρκέσει σχεδόν 15-20 λεπτά.
Όταν το χαλβά μας είναι έτοιμος, το μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο μέγεθος ταψί 25×35 ή στρογγυλό.
Για την από πάνω κρούστα, αν θέλουμε βάζουμε το φούρνο στο γκριλ για λίγο μέχρι να καεί λίγο.

Καλή τύχη

 

Προηγούμενο άρθροΣφίγγει το δέρμα καλύτερα από το Botox και φθηνά και φυσικά!
Επόμενο άρθροΕύκολο κέικ φρούτων με λίγα υλικά