Χαλβάς Αλευριού

 

Συστατικά
1 φλιντζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι ροδόνερο
4 έως 6 κλωστές κρόκου(σαφραν) ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κρόκο
220 gr ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Βήματα για να το κάνετε

Συγκεντρώστε τα συστατικά.
Σε μια μικρή κατσαρόλλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν.
Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, προσθέστε το σαφράν και το ροδόνερο. Θα έχετε ένα σιρόπι σαν υφή.
Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, λειώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι αργά και ανακατεύουμε με το βούτυρο για να κάνουμε μια πάστα.
Προσθέστε αργά το σιρόπι ζάχαρης και ανακατέψτε μαζί. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Αμέσως χύστε το μείγμα σε μία φορμα.
Αφήστε να κρυώσει και βγάλτε το χαλβά από το μπολ και κόψτε σε μικρά κομμάτια σερβιρίσματος ή βγάλτε τον με κουταλιές και τις πλάθετε λίγο.

Σημείωση: Εάν θέλετε ανακατεύεται και ξηρούς καρπούς και στο τέλος πασπαλίζετε με κανέλα

Σερβίρετε με καφέ ή τσάι.

ΠΗΓΗ: www.sabah.com.tr

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή ρυζόγαλο από ένα καφενείο στην Πόλη
Επόμενο άρθροKολοκυθάκια με γέμιση τυριών και γαλοπούλας