Χαλβάς Βουτύρου

Υπέροχος αρωματικός Χαλβάς Βουτυρού που γίνεται πολύ εύκολο και είναι ένα τέλειο επιδόρπιο για τον καφέ ή μετα το φαγητό

Υλικά

1 κιλό ζάχαρη
10 ποτήρια νερό
1 φάκελο νισεστε.
150 γρ Βούτυρο

Εκτέλεση

Σε βαρύ τηγάνι ρίχνετε 1 ποτήρι ζάχαρη. Καιω την ζάχαρη και όταν η ζάχαρη αρχίσει να αλλάζει χρώμα, κουνάτε ελαφρά και κυκλικά το τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας. Όταν η καραμέλα πάρει το χρώμα του μελιού προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά που έχω διαλύσει σε λεκάνη και ανακατεύω καλά ρίχνοντας το βούτυρο μέχρι να πήξει.
Βάζω σε ταψί πασπαλιζω ζάχαρη και βάζω στο φούρνο ψηλά στο φουλ στο γκριλ να κάνει κρούστα

H Συνταγή είναι της Vaso Gravani

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χαλβάς Φαρσάλων “Ο παζαριώτικος”

Χαλβάς Φαρσάλων

Υλικα

1 λιτρο νερο
500γρ ζαχαρη και ακομα 200 γρ για την καραμελα
250γρ νισιστέ
100γρ βουτυτο αγελαδινο λιωμένο και ακομα 100γρ για το τελος
150 αμυγδαλα ολοκληρα καβουρδισμενα.

Εκτελεση

Σε μια λεκανη εβαλα το νερο και τα 500γρ ζαχαρη και ανακατεψα λιγο με αυγοδάρτη μεχρι να λιωσει.Προσθετουμε τα 100γρ βουτυρο και συνεχιζοντας το ανακατεμα τελος προσθετουμε το νισιστε και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθουν ολα καλα.
Σε μια κατσαρολα σε μετρια φωτια φτιαχνουμε την καραμελα(καλυτερα αν εχετε βαθυ αντικολλυτικο τηγανι ομως εγω δεν ειχα)ριχνουμε σταδιακα τη ζαχαρη σε 4-5 δοσεις .Μολις λιωνει η 1η δοση και γινεται καραμελα ριχνουμε την 2η δοση στο κεντρο και συνεχιζουμε ετσι με ολα τη ζαχαρη. Προσοχη οι θερμοκρασιες εδω ειναι πολυ υψηλες.

Οταν γινει η καραμελα ριχνουμε μεσα το μειγμα που εχουμε φτιαξει στη λεκανη.Μολις το ριξετε η καραμελα θα ενωθει και θα σφιξει μεσα στη κατσαρολα.Μη φοβηθειτε οτι εχετε κανει λαθος ετσι γινεται.Συνεχιστε να ανακατευετε σε μετρια φωτια ισως να χαμηλωσετε λιγο ακομα μεχρι να ενωθει ολη η καραμελα με το υπολοιπο μειγμα και να γινει ο χαλβας.Οταν γινει ριχνουμε πρωτα τα αμυγδαλα ανακατευοντας και το βουτυρο
Γυριζουμε το χαλβα σε ενα πυρεξ και πασπαλιζουμε λιγη ζαχαρη .Το βαζουμε στο φουρνο στο γκριλ στο φουλ μεχρι να πιασει τη γνωστη κρούστα.(πέτσα).Να μας καει δηλ λιγο εκτος κι αν εχετε φλόγιστρο οποτε καψτε τη ζαχαρη με αυτό.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Giota Tsaprazlh ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR(Ομάδα μαγειρικής)

Προηγούμενο άρθροΤα Σουτζουκάκια της μαμάς
Επόμενο άρθροΠατάτες ντόνατς…ένας διαφορετικός αλλά νόστιμος τρόπος για ψητές πατάτες