Χαλβάς με Σιμιγδάλι

Ο χαλβάς με σιμιγδάλι θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο γλυκό της Σαρακοστής

Υλικά:

1 πακέτο σιμιγδάλι (500 γρ.)
200 ml λάδι
τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού (προαιρετικά)
σταφίδες, καρύδια (δεν είχα αυτή την φορά)

Για το Σιρόπι:
1.8 λίτρα νερό
800 γρ ζάχαρη
2 ξυλάκια κανέλας
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και το μισό λεμόνι σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα. Προσθέστε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει.
Ρίξτε το βρασμένο σιρόπι (όπως αφαιρέθηκε προηγουμένως) μπαστούνια κανέλας και λεμονι και ανακατεύουμε έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας να μην καεί.

Το σιρόπι πρέπει να βράσει και όταν προστεθεί στο σιμιγδάλι αρχίζει να φουσκώνει. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το κουτάλι αρχίζει να αφήνει ένα ελαφρύ σημάδι στο κάτω μέρος του τηγανιού.
Λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά, προσθέστε την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού, τις σταφίδες και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ρίξτε τον έτοιμο χαλβά σε ένα τηγάνι και ισιώστε με μια σπάτουλα.
Αφήστε το να κρυώσει και να σκληρύνει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣουτζουκάκια…Αυτά λιώνουν στο στόμα σας
Επόμενο άρθροΕνα Κέικ με μήλο-πορτοκάλι-σοκολάτα…Μια πραγματική γευστική βόμβα!