Λίγο διαφορετικός χαλβάς σιμιγδάλι με λεμόνι και βούτυρο 😋👌

Υλικά:

1 1/2 κουπα σιμιγδάλι
125 g βουτύρου
20-30 ml λαδιού
Ο χυμός 1 1/2 λεμονιού 🍋
Φλούδα λεμονιού
1 αμπούλα βανίλιας
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 κούπες Νερό
Το κύπελλο με το οποίο μέτρησα έχει χωρητικότητα 150 ml.
Σταφίδες (προαιρετικά, αλλά βάζω 😊)
Κανέλα για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού (ίσως τριμμένο, τα έκοψα γιατί ήθελα να αισθάνονται και να το βλέπουν καλύτερα.) το νερό.
Βράζουμε, ανακατεύουμε για να λιώσουμε τη ζάχαρη.
Σε μια άλλη κασταρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι.
Προσθέτουμε σιμιγδάλι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Ρίξτε προσεκτικά το σιρόπι ζάχαρης, ανακατεύοντας έτσι ώστε να μην σχηματιστεί σε μπάλες μέχρι να πήξει. Τέλος, η βανίλια και οι σταφίδες.
Διανείμετε σε κατάλληλο δοχείο ελαφρά λιπαρό.
Πασπαλίστε με κανέλα.
Καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε για λίγες ώρες να σκληρυνθεί.
Σερβίρετε χαλβά σιμιγδάλι κομμένο σε κομμάτια.
Αποδείχθηκε πολύ νόστιμο και αρωματικό χαλβά σιμιγδάλι

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στο Τηγάνι με πιπεριές
Επόμενο άρθροΖυμαρικά με αρακά…ένα υγιεινό οικογενειακό γεύμα