Χαλβάς φούρνου (Μοναστηριακή συνταγή)

Ιδιαίτερη γεύση ο χαλβάς στον φούρνο για τους πολύ απαιτητικούς των γεύσεων. Ένα ελαφρύ νηστίσιμο γλύκισμα

Υλικά

1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
3 1/2 ποτήρια (το ψιλό) σιμιγδάλι
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν
2 1/2 κουταλιές της σούπας κανέλα
Για το σιρόπι
3 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρι νερό
2 πορτοκάλια μόνο την φλούδα τους
1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα ταψί αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, τα στρώνουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-45 .


Αφού βγάλουμε από το φούρνο το ταψί μας, το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε ρόμβους και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΛαδοκούλουρα με την πιο απολαυστική υφή χάρη στη σόδα και το αμύγδαλο.
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες Παρμεζάνα