Συστατικά
4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
2 κουταλιές λάδι
2 φλιτζάνια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 
1 κούπα ζωμό κρέατος
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/3 φλιτζάνι γιαούρτι
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας – 1/4 φλιτζάνι γάλα για την αραίωση της σάλτσας
2 κγ κρέμα ξυδιού

Οδηγίες
Προσθέστε λάδι σε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε κάτω από χαμηλή έως μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και στις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι σε ένα πιάτο.
Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει. Ανακατέψτε το ζωμό του κρέατος και το πιπέρι, μετά επιστρέψτε τις μπριζόλες του χοιρινού κρέατος στο τηγάνι, προσθέτοντας τυχόν χυμούς που έχουν παραμείνει στο πιάτο. Ρίξτε τα κρεμμύδια πάνω από τα χοιρινά μπριζόλακια, σκεπάστε και σιγοβράστε περίπου 12 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν στο κέντρο. Αφαιρέστε τις χοιρινές μπριζόλες και τα κρεμμύδια από την κατσαρόλα σε ένα πιάτο.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι και το αλεύρι μαζί. Προσθέστε το μείγμα γιαουρτιού στο ζωμό που είναι στο τηγάνι, χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέστε τη κρέμα ξυδιού , ανακατεύοντας για να ενσωματωθεί καλά. Αν η σάλτσα είναι πάρα πολύ παχύ, αραιώστε με το γάλα για όσο πηχτή  προτιμάτε. Τοποθετήστε τις μπριζόλες και τα κρεμμύδια πίσω στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθούν οι μπριζόλες. Σερβίρετε αμέσως.

Crediti to

Προηγούμενο άρθροΝτομάτα – Mozzarella – Parmesan…σε άλλη διάσταση
Επόμενο άρθροΤυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο