Χοιρινά παϊδάκια μπύρας στο φούρνο με πατάτες

Συστατικά

1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
4 πατάτες
1 ποτήρι μπύρα
αλάτι οσο θέλετε
μαύρο πιπέρι
αρωματικά βότανα (δεντρολίβανο, φασκόμηλο, δάφνη, σκόνη σκόρδου, σχοινόπρασο)
ελαιόλαδο

Παρασκευή

Βράζουμε τα χοιρινά παϊδάκια
Αφήστε το νερό να βράσει σε μία κατσαρόλα και όταν βράσει το νερό, τοποθετήστε τα χοιρινά παϊδάκια και μαγειρέψτε τα για 12-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους.
Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο τα ψημένα πλευρά χοιρινού κρέατος θα είναι λιγότερο λιπαρά, αλλά θα έχετε μαλακά ψημένα πλευρά που θα μαγειρευτούν σε πολύ λιγότερο χρόνο. Αφαιρέστε τα από το νερό και μεταφέρετέ τα σε ένα ταψάκι.

Ετοιμάστε τις πατάτες

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια (έχω αποφύγει να τις ξεφλουδίσω γιατί μου αρέσουν πολύ οι πατάτες φούρνου με τη φλούδα τους, αλλά εσείς, αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να τις ξεφλουδίσετε πρώτα και στη συνέχεια να τις κόψετε σε κομμάτια) .
Πλύνετε τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό, έτσι ώστε να χάσουν το άμυλο που περιέχεται στο εσωτερικό, και μετά βυθίστε τις σε ένα μπολ με νερό μέχρι να βράσουν τα παϊδάκια .
Όταν βράσει το κρέας, στραγγίξτε τις πατάτες από το νερό τους και ρίξτε  στο ταψί με τα
παϊδάκια. Καρυκεύστε τα παϊδάκια στο φούρνο με τις πατάτες

Καρυκεύστε με αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα για την γεύση και ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά ώστε να αρωματιστούν καλά και ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την μπύρα πάνω από τα παϊδάκια και τις πατάτες.

Τα ψήνουμε σε μπύρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° C για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα μετά τα πρώτα 20 λεπτά.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://blog.giallozafferano.it/

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστό κέικ με Σιμιγδάλι….το σάμαλι του Λιβάνου (Ναμούρα)
Επόμενο άρθροΕυκολη Πίτα με έτοιμα χωριάτικα φύλλα