Χοιρινά παϊδάκια σε σάλτσα

Υλικά:

1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
1 κρεμμύδι των 300 γρ
150 ml γλυκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
Θυμάρι
Ρίγανη
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
300 ml ζωμό κρέατος
Ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:

Αν έχουμε αγοράσει τα παϊδάκια μονοκόμματα, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να τα κόψουμε στις ενώσεις.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά με 40 ml ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα παϊδάκια και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να τσιγαριστούν καλά.
Τα βγάζουμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγη ρίγανη και άλλο λίγο θυμάρι και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Εκείνη την ώρα τα χτυπαμε με το μπλεντερ χειρός όλα πολύ καλά.

Προσθέτουμε ξανά τα παϊδάκια, αλατοπιπερώνουμε και μετά από 2-3 λεπτά ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και η σάλτσα να δέσει καλα (ισως χρειατει να ρίξουμε και λίγο αλεύρι).

Τελειώσαμε και είμαστε έτοιμοι να φάμε αυτά τα λαχταριστά χοιρινά παϊδάκια σε σάλτσα που μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές ή σαλάτα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΗ πιο γρήγορη πίτσα
Επόμενο άρθροΠατάτες με κιμά και τυρί….υπέροχο φαγητό