Ρολό Χοιρινό με μανιτάρια

📌 Χρειαζόμαστε:

χοιρινό (λαιμός, ψαρονέφρι, κοιλιά) 1,5-2kg;
✔ μανιτάρια 200 γρ.
✔ κρεμμύδια 150 γρ.
✔ κιτρινο τυρί τριμμένο 100 γρ.
✔ σκόρδο 4-6 σκελίδες (για γεύση).
✔ μουστάρδα 3-4 κσ κουτ.
✔ αποξηραμένο αλάτι, πιπέρι, βότανα για γεύση και κατά βούληση.
✔ μέλι 1 κουταλάκι του γλυκού (ή σάλτσα σόγιας).
✔ 1-2 πρεζες πακρικα

Εκτέλεση

Προθερμένουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς

Ξεκινάμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες μετά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι βάζουμε ένα τηγάνι σε μετρια φωτιά με λάδι και ξεκινάμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά να μαλακώσουν ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην ακρη τρίβουμε το τυρί στο χοντρό του τρίφτη σε ένα μπολάκι λιώνουμε το σκόρδο και τα αφήνουμε όλα στην άκρη.
Παίρνουμε το κομμάτι του κρέατος το ταμπονάρουμε με χαρτί να στεγνώσει καλά και ξεκινάμε με ένα μαχαίρι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες να το ανοίγουμε έως ότου ανοίξει όλο σε μία μεγάλη φέτα 1.5 εκ παχος.


Μόλις ανοίξει το χτυπάμε με ένα σφυρί για να γίνει πιο λεπτό και με το μαχαίρι το χαράζουμε καλά.


Αρχίζουμε και το αλείφουμε το εσωτερικό του με το σκόρδο να πάει παντού μετά βάζουμε λίγη μουστάρδα και την αλείφουμε και αυτή ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και το πιέζουμε με τα δάχτυλά παντού για να πάει στο εσωτερικό του κρέατος μέσα στις χαραματιές εάν
θέλουμε ρίχνουμε και κάποια άλλα μυρωδικά βότανα της αρεσκείας μας.


Μετά απλώνουμε το μίγμα μανιταριών στο μισό μέρος της φέτας του κρέατος και από πάνω ρίχνουμε το τυρί και ξεκινάμε να τυλίγουμε το ρολό. Το δένουμε γύρω-γύρω με ένα σχοινί ψησίματος να σφίξει καλά να μην ανοίξει το φούρνο. Παίρνουμε ένα ταψάκι το στρώνουμε με αλουμινόχαρτο.
Αλειφουμε το αλουμινόχαρτο με λίγο λάδι και βάζουμε το ρολό. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε λιγη μουστάρδα με μέλι και λίγο αλάτι και με αυτό αλείφουμε το κρέας από πάνω με τα δάχτυλα εάν θέλουμε ριχνουμε και καποια αποξηραμενα μυρωδικά βότανα.

Σκεπάζουμε το κρέας από πάνω με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε για δύο-τρεις ώρες να απορροφήσει όλα τα αρώματα.


Στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε από πάνω και το βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά μετά το βγάζουμε το σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο


και το ξαναβάζουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για μία ώρα. Το ξανά βγάζουμε από το φούρνο και το πασπαλίζουμε με πάπρικα και την απλώνουμε και το ξαναβάζουμε για άλλα 15 λεπτά

στο φούρνο και το βγάζουμε και είναι έτοιμο.


Το βγαζουμε στο πάγκο μας και το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πατατες ρύζι ή πουρέ

Καλή υγεία σε όλους σας

Προηγούμενο άρθροΠαπαρδέλλες με κιμά αγριογούρουνου
Επόμενο άρθροΖελέ ζαχαρωτά χωρίς ζελατίνη