Χοιρινές μπριζόλες λαιμού με μανιτάρια σε βούτυρο και πουρέ πατάτας

Υλικά

1,3 κιλα χοιρινες μπριζόλες λαιμού
1-1 / 2 έως 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κγ σάλτσα σόγιας,
1/2 κγ δενρολίβανο
1 κγ καπνιστή πάπρικα
1-1 / 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
450 γρ Μανιτάρια Portobello ή κουμπί, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καλύψτε τις μπριζόλες με ελαιόλαδο και στη συνέχεια, σάλτσα σόγιας, καρυκευστε γενναιόδωρα με 1-1 / 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, πάπρικα. Χρησιμοποιώντας μια επίπεδη σφύρα κρέατος χτυπήστε απαλά κάθε μπριζόλα σε πάχος περίπου 2 εκ. Αφήστε τις μπριζόλες να ξεκουραστούν για 30 λεπτά. 
Βήμα 2
Λαδώστε ελαφρά ένα τηγάνι και θερμάνετε σε μεσαία-υψηλή φωτιά. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά – μην τις μετακινήσετε!
Βήμα 3
Γυρίστε τις μπριζόλες και μαγειρέψτε στην άλλη πλευρά για άλλα 4-5 λεπτά.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο. Αφήστε τους να ξεκουραστούν για 10 λεπτά πριν τις κόψετε. Ενώ οι μπριζόλες ξεκουράζονται, μαγειρέψτε τα μανιτάρια.

Βήμα 5
Στην ίδια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο πιπερι, δενδρολίβανο– χωρίς αλάτι ακόμη!
Βήμα 6
Μαγειρέψτε τα μανιτάρια μέχρι να απελευθερώσουν τους χυμούς τους – περίπου 10 λεπτά. Μαγειρέψτε για άλλα 5 έως 10 λεπτά έως ότου απορροφούν ξανά το υγρά τους.
Βήμα 7
Μόλις τα μανιτάρια είναι χρυσά, ελέγξτε για αλάτι.
Βήμα 8
Οι βραστές πατάτες στραγγίζονται και περνάνε από ένα σουρωτήρι, προσθέτοντας λίγο λιωμένο βούτυρο και αλάτι. Έβαλα την πολτοποίηση σε ένα κορνε ζαχαροπλαστικής με ένα μεταλλικό ακροφύσιο και διακοσμουμε με πουρέ.

Καλη επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤηγανιτά Κολοκυθάκια με τζατζίκι
Επόμενο άρθροΣούπερ αφράτο κέικ με chips σοκολάτας…χωρίς αλεύρι