Χοιρινές μπριζόλες λεμονάτες με πατάτες στον φούρνο

Συστατικά

50 γρ. ελαιόλαδο
1-2 κ.γ.μουστάρδα
χυμό λεμονιού, από 1 – 2 λεμόνια
1-2 σκ. σκόρδο
1-2 κ.γ.μέλι
3 – 4 μπριζόλες χοιρινές
6 πατάτες, μέτριες, καθαρισμένες
1 κ.γ. ρίγανη
100ml νερό, ζεστό
πάπρικα γλυκιά
πιπέρι
θυμάρι

Εκτέλεση:

1.Βάζω τις μπριζόλες στο ταψί και τις αλείφω με ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι!
2.Πλένω μαζί με την φλούδα τις πατάτες.
3. Τις σουρώνω kόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στο ταψί δίπλα στις μπριζόλες.
4.Ετοιμαζω τη σάλτσα και ρίχνω πάνω από τις μπριζόλες και πατάτες το μείγμα με την μουστάρδα, το μέλι, το
λεμόνι, την πάπρικα,το αλάτι, το πιπέρι, και το ελαιόλαδο.
5.Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φουρνο στους 190 στον αέρα για 1 ώρα.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και τις μπριζόλες μία φορά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για αλλά 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, να μείνει το φαγητό με τη λεμονάτη σάλτσα του και να πάρει καλό χρώμα το κρέας. Αφού ξεσκεπάσουμε, μόλις πάρουν χρώμα, γυρνάμε τις μπριζόλες για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες, λίγα μυρωδικά και μπόλικο ζουμάκι.

Καλή σας όρεξη!!!

Προηγούμενο άρθροΠάστα μήλου με Μπισκότο
Επόμενο άρθροΤο Τιραμισού της Μαμάς