Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Υλικά

Για τις μπριζόλες:
8 τεμ. φιλέτο χοιρινού
Αλάτι
Πιπέρι
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
λάδι τηγανίσματος

Για τη σάλτσα μανιταριών:
400 γραμμάρια μανιτάρια (τα δικά μου είναι Nameko)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
100 γρ βούτυρο
400 ml ζεστό νερό
2 κύβοι ζωμός μανιταριών
200 ml λευκό κρασί

Εκτέλεση

Χτυπάμε τις μπριζόλες με ένα σφυρί, αλατίζουμε και τις πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι, τις τυλίγουμε σε αλεύρι, τις τιναζουμε καλά και τις τηγανίζουμε σε περισσότερο λάδι.

Για τη σάλτσα μανιταριών:
Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια στο μισό λάδι. Προσθέτουμε το κρασί Αφού βράσει ρίχνουμε το ζεστό νερό με τους κύβους του ζωμού διαλυμένους μέσα, το αφήνουμε να βράσει.
ΜΑγειρευουμε χωριστά το υπόλοιπο βούτυρο με το αλεύρι Προσθέτουμε τον ζωμό με τα μανιτάρια ανακατεύοντας καλά. Αφού πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά. Το αλάτι δεν είναι απαραίτητο γιατί οι ζωμοί είναι αλμυροί.
🌟Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα είδη μανιταριών.
Σερβίρετε τις μπριζόλες περιχυμένες με σάλτσα μανιταριών και πατάτες φούρνου / ή πουρέ πατάτας /.

Καλησπέρα 🍀

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Carbonara
Επόμενο άρθροΣιροπιαστή πορτοκαλόπιτα