Χοιρινές Μπριζόλες στο φούρνο σε σάλτσα μανιταριών!

Υλικά

4 τεμ. χοιρινές μπριζόλες
300 γρ μανιτάρια φρέσκα
30 γρ βούτυρο
1 κουταλιά λάδι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
100 ml φρέσκο ​​γάλα
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

Οι μπριζόλες σφυρηλατούνται να μαλακώσουν, πασπαλίζονται με μπαχαρικά και αφήνονται να σταθούν στο κρύο για 2-3 ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι με το βουτυρο σε ένα τηγάνι από τεφλόν και τηγανίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι ναροδίσουν. Ρίχνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Βγάζουμε τις μπριζόλες από το τηγάνι και σιγοβράζουμε τα φρεσκοκομμένα φρέσκα μανιτάρια στο ίδιο λάδι για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, το αλεύρι διαλύεται σε 150 ml χλιαρό νερό για να γίνει μια πάστα, προστίθεται στο τηγάνι και ανακατεύεται συνεχώς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά για λίγο και ρίχνουμε φρέσκο ​​γάλα και επιστρέφουμε το τηγάνι στην εστία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και επιστρέφουμε τις μπριζόλες στο τηγανι με τη σάλτσα. Αφήνουμε να απορροφήσει το άρωμα για λίγο. Πασπαλίζουμε εάν σας αρέσει με λίγο άνηθο ψιλοκομένο. 

Σερβίρετε ζεστό.

ΠΗΓΗ: Pepi Trifonova

Προηγούμενο άρθροΠατάτες με κιμά και τυρί….υπέροχο φαγητό
Επόμενο άρθροΠουράκια Τυριού…απίστευτα νόστιμα και δεν είναι λιπαρά – Ένα υπέροχο πρωινό ❤️