Χοιρινή Μπριζόλα με Λευκή Σάλτσα και πουρε πατατας

Για να εξασφαλίσετε ότι οι μπριζόλες μαγειρεύονται τέλεια, χτυπήστε τις πριν τις τηγανίσετε.
Αφού τις τηγανίσουμε, ρίχνουμε το λάδι και με το ίδιο τηγάνι φτιάχνουμε τη σάλτσα.
Μην πετάξετε τα κομμάτια απο το ντεγλασαρισμα είναι γεμάτα γεύση!

Υλικά

4 μεγάλες χοιρινες μπριζόλες
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
2 μεγάλα αυγά
πλήρες γάλα (660 mL), διαιρεμένο
190 γρ. αλεύρι + 3 κ.σ
240 ml σπορέλαιο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
120 ml κρέμας γάκακτος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 110°.
Τοποθετήστε μια μπριζόλα στο κέντρο ενός ξύλου κοπής και καλύψτε με ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη.
Χρησιμοποιώντας ένα τρυφερό κρέατος, χτυπήστε τη μπριζόλα ομοιόμορφα μέχρι να έχει πάχος ½ cm.
Αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο κρέας.

Σε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο, χτυπήστε τα αυγά και τα 240 ml από το γάλα. Σε ξεχωριστό βαθύ πιάτο ανακατεύουμε 190 γρ. από αλεύρι και αλάτι.
Ρίξτε τις μπριζόλες στο μείγμα με το αλεύρι και στη συνέχεια τις βυθίστε στο μείγμα αυγών, στάζοντας το περίσσιο αυγό.
Βάλτε ξανά το μείγμα με το αλεύρι. Αφήνουμε στην άκρη για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει ελαφρώς η επικάλυψη.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Τηγανίζουμε τις μπριζόλες, 2 τη φορά, για 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε από την άλλη
πλευρά για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όταν η εσωτερική θερμοκρασία φτάσει τους 170˚-175˚.
Μεταφέρετε τις μπριζόλες σε ένα ταψί ή ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε αμέσως.
Μόλις ψηθούν όλες οι μπριζόλες, μεταφέρετε στο φούρνο ενώ ετοιμάζετε τη σάλτσα.

Ρίξτε το καυτό λάδι σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε το να κρυώσει πτιν το πεταξετε. Αφήνουμε τα καφέ κομμάτια στο τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να το στεγνώσετε, λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ανακατεύοντας με σύρμα για να ενσωματωθούν. Μαγειρέψτε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι η ροή να πάρει ένα ανοιχτό καφέ χρώμα. Προσθέστε την κρέμα μαγειρέματος και το υπόλοιπο γάλα (420 ml). Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει, 5 – 7 λεπτά. Προσθέστε αλάτι.
Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τις μπριζόλες και σερβίρετε με ωραίο πουρέ πατάτας.

ΠΗΓΗ: Debby Montillo

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινή μπριζόλα με σάλτσα μπύρας και πουρέ

χοιρινες μπριζόλες μπυρας

Υλικά

8 χοιρινές μπριζόλες
1 ποτήρι μπύρα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1/2 κιλό πατάτες
150 ml γάλα
20 γραμμάρια βουτύρου

Εκτέλεση

Θα αρχίσουμε να ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα, μια πλούσια πουρέ πατάτας.
Βράστε τις πατάτες καθαρές απο χώματα και με την φλούδα τους σε αλατισμένο νερό.
Όταν αρχίσουν να βράζουν αφήνουμε περίπου 35 – 40 λεπτά μέχρι να τρυπούν στο πιρούνι.
Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε
και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Σε μια καθαρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τις κομμενες πατάτες και τις επεξεργαζόμαστε σε χαμηλή φωτιά με ένα
πολτοποιητή πατάτας ή με πηρούνι μέχρι να πάρουμε έναν πουρέ.
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τον πουρέ μέχρι να είναι κρεμώδες και να έχει τη σωστή υφή.
Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) μπορείτε επίσης να
προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί αν θέλετε. Και κραταμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τις μπριζόλες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 4-5 κσ ελαιολάδου και το κλαδάκι δεντρολίβανου.
Το αφήνουμε να ζεσταθεί και εκείνη τη στιγμή αφαιρούμε το δεντρολίβανο.
Κάνουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και αφήνουμε 2 λεπτά σε κάθε
πλευρά. Πρέπει να πάρουν χρώμα απ εξω αλλά να ειναι ροζ στο εσωτερικό τους.
Και τις κραταμε στην άκρη.

Τώρα προσθέστε τις 3 κουταλιές της σούπας μέλι και πριν καεί, ρίξτε την μπύρα και
αφήστε τη να μειωθεί κατά το ήμισυ.
Τώρα βάζουμε ξανά τις χοιρινές μπριζόλες και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τον πουρέ πατάτας και αφήνουμε τη σάλτσα να πηξει μέχρι να
είναι λεία και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες και απολαύστε.
Θα δείτε πόσο καλό ειναι … Είμαι σίγουρος ότι θα το επαναλάβετε.

Καλή Ορεξη

Subscribe to reicpe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΣπιτικό στρούντελ μήλου
Επόμενο άρθροΣπιτική τούρτα με παντεσπανι και κρέμα Chantilly