Χοιρινή μπριζόλα με σάλτσα μπύρας και πουρέ

Υλικά

8 χοιρινές μπριζόλες
1 ποτήρι μπύρα
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1/2 κιλό πατάτες
150 ml γάλα
20 γραμμάρια βουτύρου

Εκτέλεση

Θα αρχίσουμε να ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα, μια πλούσια πουρέ πατάτας.
Βράστε τις πατάτες καθαρές απο χώματα και με την φλούδα τους σε αλατισμένο νερό.
Όταν αρχίσουν να βράζουν αφήνουμε περίπου 35 – 40 λεπτά μέχρι να τρυπούν στο πιρούνι.
Τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε
και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Σε μια καθαρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και το βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τις κομμενες πατάτες και τις επεξεργαζόμαστε σε χαμηλή φωτιά με ένα
πολτοποιητή πατάτας ή με πηρούνι μέχρι να πάρουμε έναν πουρέ.
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τον πουρέ μέχρι να είναι κρεμώδες και να έχει τη σωστή υφή.
Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) μπορείτε επίσης να
προσθέσετε λίγο τριμμένο τυρί αν θέλετε. Και κραταμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τις μπριζόλες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε 4-5 κσ ελαιολάδου και το κλαδάκι δεντρολίβανου.
Το αφήνουμε να ζεσταθεί και εκείνη τη στιγμή αφαιρούμε το δεντρολίβανο.
Κάνουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και αφήνουμε 2 λεπτά σε κάθε
πλευρά. Πρέπει να πάρουν χρώμα απ εξω αλλά να ειναι ροζ στο εσωτερικό τους.
Και τις κραταμε στην άκρη.

Τώρα προσθέστε τις 3 κουταλιές της σούπας μέλι και πριν καεί, ρίξτε την μπύρα και
αφήστε τη να μειωθεί κατά το ήμισυ.
Τώρα βάζουμε ξανά τις χοιρινές μπριζόλες και αφήνουμε να βράσει για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τον πουρέ πατάτας και αφήνουμε τη σάλτσα να πηξει μέχρι να
είναι λεία και στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες και απολαύστε.
Θα δείτε πόσο καλό ειναι … Είμαι σίγουρος ότι θα το επαναλάβετε.

Καλή Ορεξη

Subscribe to reicpe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚοκάκια φτιάξτε στο σπίτι
Επόμενο άρθροΓαλοπούλα με πατάτες και τυρί…Ασυνήθιστα νόστιμο