Χοιρινή Μπριζόλα με ψητά λαχανικά

Χοιρινή μπριζόλα στην γκριλιέρα με ψητά λαχανικά από τον Γιώργο Σίσκο!
Με μια υπέροχη μαρινάδα, αυτή η συνταγή θα αγαπηθεί από όλη την οικογένεια!

Υλικά

2-3 χοιρινες Μπριζόλες λαιμού
Για τη μαρινάδα του χοιρινού

1/3 φλ. βαλσαμικό ξίδι
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κλαδάκι δεντρολίβανο και θυμάρι, ρίγανη
6 χοιρινά λεπτοκομμένα μπριζολάκια λαιμού
Ανθός αλατιού

Για τα ψητά λαχανικά
3-4 κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1-2 καρότα σε στικς κομμένο
Λίγο ελαιόλαδο & κρέμα βαλσαμικό
Ντοματα
Δενδρολίβανο αποξηραμενο ή ότι μυρωδικό σας αρέσει

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα
Βάζουμε σε μπολ το βαλσαμικό ξύδι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα μυρωδικά και αλατοπίπερο.

Τα ανακατεύουμε.

Κρατάμε 2 κ.σ. μαρινάδα για τα ψητά λαχανικά.

Σε σακούλα τροφίμων βάζουμε τα μπριζολάκια, τα περιχύνουμε με την μαρινάδα και τα κουνάμε να πάει παντού.
Κλείνουμε τη σακούλα και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε την γκριλιέρα και ψήνουμε τα μπριζολάκια για 5′ από την κάθε πλευρά.

Για τα λαχανικά
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες, το κρεμμύδι σε χοντρές φέτες το καροτο σε στικς και την ντοματα σε χοντρες φέτες.
Τα αλείφουμε με τη μαρινάδα που έχουμε κρατήσει.
Τα ψήνουμε σε γκριλιέρα να μαλακώνουν.
Τα στήνουμε εναλλάξ σε πιατέλα.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και κρέμα βαλσαμικό και πασπαλιζουμε με λιγο δενδρολίβανο

Καλή απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΑιγαιοπελαγίτικη Απόλαυση: Σαγανάκι Γραβιέρας Νάξου
Επόμενο άρθροΓεμιστό Καλαμάρι με γαρίδες…Είναι ζουμερό και ταιριάζει τέλεια με τις γαρίδες!