Χοιρινή Πρασοτηγάνια

Υλικά

1 κιλό χοιρινό ψαχνό χωρίς κόκκαλο μπούτι, κομμένο σε κομμάτια,
Περίπου 4 πράσα,
Μισή κούπα τσαγιού ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι κρασί κόκκινο κατά προτίμηση ημίγλυκο
2 Λεμόνια

Παρασκευή

Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει.
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα πλένουμε καλά. Κόβουμε και το λευκό μέρος τους αλλά και το πράσινο αν θέλουμε. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό για να πάρουν μια βράση. Όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Τα πράσα είναι αρκετά για να είναι πλούσια η τηγανιά σε πράσο. Αν θέλουμε λιγότερα αφαιρούμε αντίστοιχα.
Σε ένα τηγάνι βαθύ ή σε κατσαρόλα αν δεν έχετε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το λάδι και μόλις αυτό αρχίσει να ζεσταίνεται βάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού (που πριν τα έχουμε πλύνει και στραγγίσει). Ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές το κρέας και όταν το δούμε ότι αυτό έγινε προσθέτουμε το κρασί ( το ακούμε να τσιτσιρίζει ) και το αφήνουμε να εξατμιστεί καθώς βράζει.
Προσθέτουμε τα πράσα ανακατεύοντάς τα ώστε να πάρουν το χρώμα του υπόλοιπου μείγματος και βάζουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε ένα περίπου μεγάλο ποτήρι νερό ( ζεστό αν είναι δυνατόν για να μη σταματήσει η βράση του φαγητού ), το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντάς το που και που μέχρι να τελειώσει το νερό και να μείνει μόνο το λάδι.
Το σερβίρουμε με λεμόνι.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα στο τηγάνι…είναι η πιο γρήγορη νόστιμη και τραγανή πίτα
Επόμενο άρθροΜπιφτέκες με κρεμμύδια στο φούρνο