Χοιρινο λαδοριγανη με basmati

Υλικά

1 κιλό χοιρινό από μπούτι η σπάλα
100 γρ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο
αλάτι,πιπέρι, ρίγανη
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Το πλένουμε και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρέας μέχρι να αλλάξει χρώμα και λίγο να ροδίσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι τριμμένα.Σοτάρουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνουμε στο τέλος το αλάτι,το πιπέρι, τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού.
Αν η σάλτσα μας είναι λίγο αραιή μπορούμε να την δέσουμε με λίγο κορν φλάουρ.

Καλή επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα με κομματάκια Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜπακλαβάς Τυλιχτός