Χοιρινός λαιμός με μανιτάρια

Υλικά:

χοιρινός λαιμός χωρίς κόκαλα
Μαρινάδα
1 κουταλάκι κόκκινο κρασί,
σάλτσα σόγιας,
μερικές σκελίδες σκόρδο,
λίγο λάδι,
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
λίγη μουστάρδα,
αλάτι,
κόκκινο και μαύρο πιπέρι.

Σάλτσα Μανιταριών
1 κιλό μανιτάρια μπράουν ή λευκά
1 φλ. καφέ κονιάκ ή μπράντυ
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
1 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

Εκτέλεση

Βάζω το κρέας σε ένα ταψί και το περιχύνω με τη μαρινάδα.Το άφησα στο ψυγείο για 15 ώρες περίπου.Τα αναποδογυρούσα κατά διαστήματα για να απορροφηθεί καλύτερα η μαρινάδα. Μεταφέρω το κρέας σε ένα ταψί στον πάτο του οποίου έβαλα ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο για να τυλίξω όλο τον κρέας. Έψησα περίπου μια ώρα στα 200 βαθμούς.. Μετά περίπου 40 λεπτά στα 180 βαθμούς..
Μετά έκοψα το αλουμινόχαρτο για να ψηθεί καλά. Ξέχασα να πω ότι έριξα λίγη μαρινάδα πάνω από το κρέας και άφησα στην ακρη ζεστό.

Σαλτσα Μανιτάρια
Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρά φετάκια. Σε ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο (ή μαζί με ελαιόλαδο) και σοτάρουμε τα μανιτάρια, σε μέτρια φωτιά, για 3′ περίπου. Αλατίζουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το κονιάκ και αφήνουμε 1′-2′ να εξατμισθεί. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 2′-3′. Προσθέτουμε την κρέμα, ανακατεύοντας 2′-3′, να μισοπήξει. Τέλος, ανακατεύουμε στη σάλτσα τη μουστάρδα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στη σάλτσα και όσο ζουμί έχουν αφήσει στο πιάτο και απο πάνω βάζουμε το κρέας.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤυροκασεροτυροπιτα στριφτή.
Επόμενο άρθροΛιοψωμάκια με ντομάτα