Χοιρινό κότσι με άγριο μάραθο

Το τέλειο Χοιρινό κότσι με άγριο μάραθο. Μαλακό κρέας, μαριναρισμένο με αρωματικά μπαχαρικά που λιώνει στο στόμα!

Υλικά

2 χοιρινά κότσια
1 ματσάκι άγριο μάραθο ψιλοκομμένο
2 ή 3 μεγάλα λευκά κρεμμύδια
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά τσίλι
3-4 χοντροκομμένες αποξηραμένες ντομάτες
Κορινθιακή σταφίδα, κουκουνάρι και μια πρέζα αλάτι.
Ζωμό λαχανικών ή κρέατος (ή ζεστό νερό)

Εκτέλεση

Καβουρδίστε τα χοιρινά κότσια σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για πολλή ώρα και όταν ροδίσουν καλά, προσθέστε μάραθο ψιλοκομμένο, κρεμμύδια
κομμένα σε λεπτές φέτες, κόκκινη πιπεριά τσίλι, μερικές χοντροκομμένες αποξηραμένες ντομάτες,κορινθιακή σταφίδα, κουκουνάρι και μια πρέζα αλάτι.
Σκεπάζετε με ζωμό λαχανικών ή κρέατος, εφόσον είναι σπιτικός, αλλιώς είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό και σιγοβράζετε για δύο
ώρες, δυόμισι ώρες, ώστε το κρέας να μην χρειάζεται σχεδόν καθόλου μαχαίρι, μετά αφαιρείτε το καπάκι, δυναμώνετε τη φωτιά για να δέσει η σάλτσα.
Μπορει να γίνει ένα ωράιο πιάτο, αν το συνοδεύσετε με φρέσκα ζυμαρικά, ίσως παπαρδέλες, και…

Καλή όρεξη

Angelo Benivegna

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες!
Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Χοιρινό Κότσι με πατάτες baby στην γάστρα

Χοιρινό Κότσι με πατάτες baby στην γάστρα

Υλικά συνταγής

1 χοιρινό κότσι 1 έως 1½ κιλό
10-12 πατάτες baby ή κανονικές σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
αλάτι πιπέρι

Για τη μαρινάδα:
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. μέλι
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 κ.γ. ξύδι
χυμός 1 πορτοκαλιού
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε το χοιρινό, ανοίγετε τρύπες σε διάφορα μέρη στο κότσι με ένα μαχαίρι και βάζετε μέσα τα σκόρδα αλατοπιπερωμένα.
Από το προηγούμενο βράδυ, σε μικρό πυρέξ βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάτας και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Βάζετε μέσα το κότσι, το γυρίζετε από όλες τις πλευρές να πάει παντού η μαρινάτα. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να μαριναριστεί όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Την επομένη προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κομμάτια. Τις βάζετε στη γάστρα, τις αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και το κότσι χοιρινού. Το αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το χοιρινό και τις πατάτες με τη μαρινάτα.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα χωρίς το καπάκι της γάστρας. Ανακατεύετε ελαφρά δοκιμάζετε το αλατοπίπερο (ίσως χρειαστεί λίγο επιπλέον) και μετά σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε για άλλες 2 ώρες περίπου. [*]

[*] Αν δεν το βάλετε σε γάστρα αλλά σε ταψί μειώνετε τη θερμοκρασία στους 180-190 βαθμούς και ψήστε το για 1 ώρα και 30 λ περίπου.

Μπορείτε να το φτιάξετε με πατάτες baby ή και απλές

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνακι γλυκό κουταλιού 🍆
Επόμενο άρθροΠένες με κοκκινιστό αγριογούρουνο