Χοιρινό Κότσι μπύρας

Υλικά:

Για 4 άτομα
4 χοιρινά κότσια
2/3 κρεμμύδια
2 καρότα
3 κομμάτια σέλινο
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Για την μαρινάδα:
6 φύλλα δάφνης
4 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο
2 κλωναράκια φρέσκια μαντζουράνα
1 κουταλιά της σούπας μούρα αρκεύθου
3/4 σκελίδες σκόρδο
1 λίτρο ελαφριά μπύρα
2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
1 βιολογικό λεμόνι, …… το ξύσμα και τον χυμό
να δοκιμάσω το αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Με εξαίρεση το αλάτι και το πιπέρι, συνδυάστε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το ελαφρώς λιωμένο σκόρδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη δάφνη, το δεντρολίβανο και τη μαντζουράνα και τα μούρα αρκεύθου.
Βάζετε μέσα τα μπουτάκια και τα πασπαλίζετε με ψιλό αλάτι και λίγο μαύρο πιπέρι, κάνοντας μασάζ παντού στο κρέας και βρέχοντάς το με τη μαρινάδα. Μεταφέρετε τα πάντα σε ένα χαμηλό γυάλινο ταψί και σφραγίστε με διάφανη μεμβράνη, στη συνέχεια μεταφέρετε στο ψυγείο και αφήστε το να ξεκουραστεί όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα, βγάζουμε τα μπουτάκια από το ψυγείο και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για τουλάχιστον μία ώρα για να πάρει το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου. Βγάζουμε τη μαρινάδα από το ταψί μειώνοντας την ποσότητα στο ένα τρίτο, αφήνουμε τα υπόλοιπα 2/3 στην άκρη.
Κόβουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο σε όχι πολύ μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στα μπουτάκια στο ταψι.

Σκεπάζετε το ταψί με ένα φύλλο λαδόκολλας και το βάζετε στο φούρνο στους 160°C σε στατική λειτουργία για τουλάχιστον τρεις ώρες, ελέγχοντας κατά διαστήματα τον βαθμό ψησίματος του κρέατος. Προσέχετε να παρακολουθείτε συνεχώς το μαγείρεμα και συχνά βρέχετε το κότσι με τη μαρινάδα.

Το βρέξιμο με τη μπύρα από τη μαρινάδα είναι πολύ σημαντικό, γιατί το χοιρινό κότσι μπύρας πρέπει να μουλιάζεται συχνά και να μαγειρεύεται αργά, για να αποκτήσει τρυφερό κρέας και μια νόστιμη και όχι πικρή σάλτσα (κάτι που θα συνέβαινε αν μπύρα μαγειρεμένη γρήγορα και επιθετικά). Στα μισά του μαγειρέματος, γυρίστε τα μπουτάκια για να ψηθούν σωστά από όλες τις πλευρές.

Μετά από τρεις ώρες, τα κότσια πρέπει να είναι καλά ψημένα και μαλακά, τότε αφαιρέστε την λαδόκολλα και αφήστε τα κότσι να ροδίσουν για 10 λεπτά, φέρνοντας τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C.

Καλή Επιτυχία

Cooking class – Palermo

 

Προηγούμενο άρθροΜην πετάτε τις φλούδες από τα πορτοκάλια… αλλά ετοιμάστε αυτό το γλυκάκι
Επόμενο άρθροΣαγανάκι Λήμνου