Χοιρινό με αρακά στο φούρνο

Απαραίτητα προϊόντα

900 γρ χοιρινή σπάλα
1 κρεμμύδι
1 καρότο
400 γρ αρακάς κατεψυγμένος
250-300 g αποφλοιωμένες ντομάτες κονκασε / 1/2 βάζο
5 κ.σ. λάδι
1 κουτ πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ αποξηραμένος άνηθος (6 φρέσκα κοτσάνια)
αλάτι για γεύση

Για το δέσιμο της σάλτσας:
1 κ.σ. αλεύρι
20 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε 5 μερίδες και αλατίζουμε.
Μέσα σε μία πλασωτέ κατσαρόλα κόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε καυτό λάδι ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κρέας και καρότα σε κύβους.
Για ένα λεπτό δεν ανακατεύουμε για να σοτάρουμε το κρέας και στις 2 πλευρές.
Σκεπάζουμε με το καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά ή μέχρι ο ζωμός κρέατος που προέκυψε να εξατμιστεί.
Προσθέστε τον αρακά, ρίξτε βραστό νερό στο επίπεδο του κρέατος.
Καρυκεύουμε με πάπρικα και αλάτι, βάζουμε ένα φύλλο δάφνης. Μαγειρεύουμε άλλα 30 λεπτά

Προσθέστε τις ντομάτες, προ-κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Για να πήξει η σάλτσα, λιώστε βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το αλεύρι, τηγανίζουμε να χρυσίσει σε μισό λεπτό.
Ρίξτε λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας στο τηγάνι ανακατέψτε και επιστρέψτε το στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε.
Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης, πασπαλίστε με άνηθο. Μεταφέρετε την κατσαρόλα στο φούρνο
Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά

Πάει πολύ με το κόκκινο κρασί

ΠΗΓΗ: https://zvezdev.com/

Προηγούμενο άρθροΧωριάτικος Κόκορας
Επόμενο άρθροΣπιτικές Πίτες