Χοιρινό Πρασοσέλινο

Υλικά

1,5κ. κρέας χοιρινό ψαχνό,
3 μεγάλα πράσα,
3 μεγάλες ρίζες σέλερι (1,5κ.),
3 δεματάκια φρέσκα κρεμμυδάκια,
2 ματσάκια άνηθο,
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια,
4 μεγάλα καρότα,
3 λεμόνια (ξύσμα και χυμό).

Εκτέλεση

Ζεματάς σε νερό το καθαρισμένο σέλερι και το αφήνεις στην άκρη μαζί με τον ζωμό του.
Ροδίζεις το κρέας και σωτάρεις μαζί του, τα κρεμμύδια και τα πράσα.
Βάζεις το ξύσμα και τον χυμό 2 λεμονιών στο κρέας, τα καρότα σε στικς και αφήνεις να βράσει για 50 λεπτά, ρίχνοντας το νερό από το σέλερι.

Μετά τα 50 λεπτά ρίχνεις το ζεματισμένο σέλερι, τα 2 ματσάκια άνιθο άκοφτα και βράζεις μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Τέλος, σε μία κούπα ζωμό που βγάζεις από το φαγητό, ρίχνεις 5 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι, το ξύσμα και τον χυμό του τρίτου λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, φτιάχνεις έναν αραιό χυλό και περιχύνεις το φαγητό. Κουνάς την κατσαρόλα να πάει παντού και…..καλή μας όρεξη!

Δεν το βράζω σε χύτρα και χρησιμοποιώ 2 κατσαρόλες, μία 5 λίτρων για το κρέας και μία 3 λίτρων για το σέλερι, Στο φαγητό χρησιμοποιώ το νερό από το ζεματισμένο σέλερι και βάζω αλάτι, στη δεύτερη φάση μαγειρέματος, όταν σμίγουν όλα τα υλικά! Θα σας εκπλήξουν τα καρότα και το ξύσμα λεμονιού!

Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι της κας Κατερινας Δουβλέκα

Προηγούμενο άρθροΗ Σαλάτα του Καίσαρα χωρίς αυγά…μία άλλη αποψη της μαμας μου
Επόμενο άρθροΓαλατόπιτα παραδοσιακή, χωριάτικη με αλεύρι