Χοιρινό με λάχανο

Υλικά

1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
1 λάχανο (χοντροκομμένο)
2 πράσα, χοντροκομμένα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
2 σκ. σκόρδο
800 ml νερό χλιαρό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
3 φύλλα δάφνης
1 στικ κανέλας
1 μάτσο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
200 ml χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας για 5 λεπτά από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα πράσα, μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε τα σκόρδα.
Ρίχνουμε το νερό, τον κύβο, την κανέλα, τις δάφνες και το χυμό ντομάτας, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστεί, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το λάχανο και το μαϊντανό, ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 30-35 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε ζεστό.
Προηγούμενο άρθροΕκμεκ Κανταΐφι…All time classic
Επόμενο άρθροΜπουτάκια κοτόπουλου με πατάτες και λαχανικά